Alicante

Alicante är en stad i den sydöstra delen av Spanien och även huvudorten i provinsen med samma namn. Staden är belägen vid kusten Costa Blanca. Det här området har blivit väldigt populärt bland turister, och över tiden har en hel del människor från andra länder flyttat hit. Alicante har vuxit och blivit en ganska stor stad med mer än 800 000 invånare som i dagsläget bor i Alicantes storstadsområde.

Costa Blanca

Den primära näringen för staden och dess omgivning är turister och vin. Turister som kommer till Alicante har mer än tillräckligt med platser att besöka. De otaliga stränderna längs med Costa Blanca-kusten lockar förstås många. Men även staden Alicante bjuder på många nöjen. Den närmsta flygplatsen ligger i Alicante. Andra närbelägna flygplatser är Murcia flygplats, 100 km bort från Alicante, och Valencias flygplats, 175 km bort från staden.

Upplev Alicante i en hyrbil

Om du behöver en hyrbil i Alicante för att komma längre än flygplatsen, eller bara för att åka runt med under semestern, så finns det ett antal företag som hyr ut hyrbilar. De största hyrbilsföretagen på flygplatsen är Hertz, som också är störst i världen, Avis, som också hör till de största, och Europcar. Bland de lokala företagen finns såväl Centauro som Gold Car, och båda har kontor på flertalet orter i Spanien. Totalt finns det mer än 15 hyrbilsföretag som har kontor på flygplatsen i Alicante, så det finns att välja bland. Vi rekommenderar att du bokar i förväg för att få de bästa priserna. När du väl har hämtat ut din hyrbil så är det värt att notera vissa lagar som gäller för bilister i Spanien. Det finns många poliskontroller och att inte följa lagarna kan snabbt bli dyrt.

Hjälpsamma tips innan du sätter dig bakom ratten

– Du måste alltid ha med dig ett giltigt pass samt ett körkort när du kör en hyrbil i Spanien.

– I Spanien är man strikta vad gäller användandet av blinkers. Använd alltid blinkers när du ska vända eller köra om en annan bil.

– Det är olagligt för föraren att ha på sig solglasögon i en tunnel.

Bortsett från det här handlar det bara om att njuta av din vistelse och nyttja hyrbilen som du har till ditt förfogande. Vi rekommenderar att du kör till Benidorm för att uppleva de otaliga vackra stränderna eller till naturparken Penyal i Carpi med dess vackra sceneri.