Los Angeles

Los Angeles – änglarnas stad – är en stad många har hört talas om. Denna stad har gett världen några av de mest legendariska musikerna, skådespelarna och konstnärerna i historien, så som Jim Morrison, Marilyn Monroe, Johnny Depp, Snoop Dogg, Walt Disney och många fler. Los Angeles är en legendarisk stad som många drömmer om att besöka, och som erbjuder besökare ändlöst med möjligheter.

Los Angeles är beläget i södra Kalifornien, där vädret är behagligt större delar av året. Med dess fyra miljoner invånare är det den näst största staden i Förenta staterna och stadens ekonomi kretsar kring internationell handel, underhållning, turism, flygindustri, för att bara nämna några få. För många är den amerikanska drömmen att resa till Los Angeles via route 66.

Att upptäcka Los Angeles tar mer än en dag, men även korta resor kan bjuda på upplevelser. I Los Angeles är det aldrig långt mellan stjärnorna och när du promenerar längs Hollywood Walk of Fame har du möjligheten att gå i kändisarnas fotspår. Om du fortsätter till shoppinggatan Rodeo Drive kan du ha chansen att se riktiga Hollywood-stjärnor shoppa.

Flyg till Los Angeles

Det finns flera flygplatser runt om Los Angeles men Los Angeles International Airport (LAX) är den största, med nio terminaler. Flyg från runt om i världen landar här, vilket kanske inte är så överraskande, med tanke på att flygplatsen hade 75 miljoner passagerare år 2015, vilket gör denna flygplats till den sjunde mest trafikerade flygplatsen i världen.

Det är också blivit billigare att flyga, efter att Norwegian Air börjat erbjuda direkt resor mellan Stockholm och Los Angeles. Flygplatsen ligger 22 kilometer från downtown Los Angeles, men eftersom området är så trafikerat bör du ha tillräckligt med tid över för att köra bil eller ta bussen. Resan in till staden brukar ta minst 45 minuter.

Hyrbil i Los Angeles

Det är aldrig ett problem att hyra bil i Los Angeles, eftersom det finns ett överflöd med biluthyrningsfirmor som erbjuder bilar i olika prisklasser. På flygplatsen finner du en mängd bolag som erbjuder biluthyrning, bland annat stora bolag som Hertz, Avis och Sixt. Här har du också möjlighet till extra lyx, med bolag som Rex Luxury Car Rental.

Det finns också en mängd biluthyrningsfirmor i downtown Los Angeles, där du finner bilar i budgetklassen såväl som bilar mer åt lyxklassen. Vilken bil du än vill ha, är det bra att boka i förhand. Innan vi godkänner ett biluthyrningsavtal rekommenderar vi att du jämför priser på en webbplats som den här: usahyrbil.se/.

När du gör detta får du även en överblick över vilken bil som passar dig. Det är också möjligt att få ett billigare pris om du bokar i förväg.

Utflykter i Los Angeles

Det finns oändliga möjligheter när du är på resa i Los Angeles. Vad du väljer att uppleva beror på vem du är och vem du reser med. Om du är på en romantisk semester med din flickvän och har en hyrbil, så rekommenderas en tur längs Mulholland Drive. Här ligger alla romantiska ställen på rad, och en kvällspromenad längs denna väg är perfekt för par som bara vill spendera tid med varann.

Los Angeles erbjuder många fantastiska bilresor, och Sunset Strip är en av de mer välkända vägarna i staden. Om du kör från Crescent Heights Boulevard till Doheny Drive (ungefär 2.5 km) kommer du lägga märke till att denna väg är väldigt varierad. På kort tid kommer du att se en cowboy-bar, enorma hotell, tatueringsstudios och stora reklamskyltar. Personerna som går längs denna väg är troligtvis det intressantaste av allt: allt från 80-tals head bangers till berömda stjärnor och rappare med guldtänder. Om du vill stanna någonstans längs vägen så är Whisky-a-Go-Go starkt rekommenderad. Denna bar var känd på 60-talet när band som The Doors spelade här.

Utflykter i närheten av Los Angeles

Om du har tid för en längre biltur, finns det många fantastiska platser som ligger några kilometer utanför downtown Los Angeles. Kör till exempel mot kusten och till Santa Monica, som inte tar mer än 25 minuter med bil. Santa Monica har en enastående utsikt över Stilla havet och solnedgången här glömmer man aldrig. Du kan njuta av solnedgången från ställen som till exempel Palisades Park, som har en mängd bra utkiksplatser. En promenad ner till Santa Monica-piren, med den kända nöjesparken the Pacific Park, är också ett måste!

Från Santa Monica kan du åka långs med Pacific Coast Highway till Zuma Beach i Malibu, en väg som kännetecknar Los Angeles. Det är sant att denna motorväg, som sträcker sig genom hela Kalifornien, faktiskt är en av de mest omtalade vägarna i världen! På ena sidan av vägen kan du se folk som torkar sig i solen och spelar volleyboll längs vackra stränder, och på den andra sidan ligger stora lyxvillor du bara har sett på film. Bilturen norrifrån Santa Monica är lika häpnadsväckande på dagen som på natten.

Säkerhets- och trafikregler i Kalifornien

Det är simpelt och lätt att köra på vägarna i USA, men det är alltid smart att ha med sig en uppdaterad guidebok. De kör på höger sida av vägen och bilbälte är obligatoriskt. På motorvägarna är utfarterna markerade med nummer. Planera i förväg vilket nummer du ska köra av vid. Downtown Los Angeles är hårt trafikerad, så ha god tid på dig innan du ska vara framme. Viktigt att tänka på: parkera aldrig nära en brandpost, eftersom du då troligtvis kommer att bli bortbogserad!